compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Növényápolás
  4. Szobanövények
  5. Kaktuszok és pozsgások gondozása

Alkalmazza ezeket a tippeket és "örökké" élnek majd

A kaktuszok és pozsgás növények megfelelő gondozása

Csak fény, szeretet és levegő? Bár a kaktuszok és a pozsgás növények a világ legszívósabb szobanövényei közé tartoznak, nekik is vannak igényeik, amikre érdemes odafigyelni. Ezeknek, a száraz időjárást kedvelő növényeknek az anyagcseréje rendkívül lassú, gyakran csak hetek vagy hónapok után válik nyilvánvalóvá, hogy valamit elrontottunk gondozásukban. Ez a cikk bemutatja, hogyan vehetjük észre időben, ha valami nincs rendben a zöld szobatársunkkal. Olvassa el és alapvető ismereteket szerezhet a kaktuszok és pozsgás növények elhelyezéséről és öntözéséről, és értékes tippeket talál majd a szobanövények átültetéséhez és tápozásához.

compo image

Mi a különbség?

Minden kaktusz pozsgás, de nem minden pozsgás kaktusz

A kaktuszokat és a pozsgás növényeket gyakran együtt említik, és valahogy hasonlóak is. A kaktuszok és a pozsgás növények valójában ugyanahhoz a növénynemzetséghez tartoznak, a kaktuszok pedig egyszerűen a pozsgás növények legismertebb családja. Szigorúan véve minden kaktusz pozsgás, de nem minden pozsgás kaktusz. Mindkét növénycsalád folyadékot tárol a szövetében. A legtöbb kaktusz és pozsgás növény vastag viaszréteg borítja, amely védi a párolgás és az égési sérülések ellen. Azonban csak a kaktuszok rendelkeznek areolával, puha párnákkal a növény külső bőrén, amelyből a tüskék kibújnak.

Környezet - Öntözés - Átültetés - Tápoldat

4 tanács a kaktuszok és pozsgás növények gondozásához

Nem mindenki szereti a meleget

Környezet

Az időjárás függvényében

Öntözés

A titkos tipp

Átültetés

Óvatosan és megérzés alapján

Tápanyag

compo image
Föld és komposzt

COMPO SANA® kaktuszföld

Speciális talaj minden kaktusz és pozsgás növény számára. Az optimális vízfelvétel és a tökéletes gyökérnövekedés érdekében.

A termékhez

Termékek kaktuszok és pozsgások számára

megosztás