compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Növényápolás
  4. Balkonnövények és dézsás növények
  5. Ültetés a balkonon télen

Ezek a növények felelnek meg

Ültetés a balkonon télen

Bár a balkont nem használja gyakran a tél során, jó érzés egy olyan balkonra kinézni, ami a szürke téli hónapok során is növényektől zöldell. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a balkonnövényeket és dézsás növényeket, amelyekre akkor is jó ránézni odabentről, ha odakint jéghideg az idő.

Balkonnövények felkészítése

Fontos, hogy a cserepet megfelelően lecsapolja, hogy megelőzze a rothadást a földben és a gyökerek között a nedves téli időjárásban. Sőt, az agyagból vagy kerámiából készült cserepek nem mindig fagyállók. Amikor az öntözésből vagy az esőből visszamaradt felesleges víz megfagy, megnő a térfogata, és repedéseket okozhat az anyagban, vagy az egész cserepet szétrepesztheti. A nagy vízelvezető lyukak mellett használjon vízelvezető agyagdarabokból vagy tört murvából a cserép alján; ez segít levezetni a felesleges vizet. Ha a cserepet közvetlenül a balkon vagy a terasz padlójára helyezi, győződjön meg arról, hogy a vízelvezető lyukak nem tömődtek-e el. Egy kis kőből, vagy fából készült talapzattal megkönnyítheti a dolgot.

Azonban ha túl keveset öntöz, az sem megfelelő ellenintézkedés, mivel ha a talaj egyszer kiszárad, nem tud több vizet magába szívni, amikor az időjárás fagyos. Ennek az a szerencsétlen végeredménye, hogy a növény kiszárad. Ha szeretné, hogy téli növényei egészségesek maradjanak a balkonon vagy a teraszon, biztosítsa az állandóan nedves talajt.

Csinos fagyvédelem

Ha vászonzsákkal védi a cserepet, azzal megfelelő és egyben dekoratív védelmet biztosít a fagy ellen. Ezeket színes szalagokkal is a cserepekhez lehet erősíteni, ami kifejezetten ünnepélyes a karácsonyi időszakban.

Tartósak és színesek

A legszebb téli növények

Élénk vörös

Fajdbogyó

Tartható kisgyermekek közelében is

Dérbabér

Új fajták

Alpesi hanga

Szerény igényű és szívós

Bangitafélék

A klasszikus

Fekete hunyor

Az imádott

Hóvirág

megosztás