compo image
 1. COMPO
 2. Útmutatók
 3. Növényápolás
 4. Kert
 5. Rózsák
 6. A szabadgyökerű rózsák helyes ültetése és gondozása

A szabadgyökerű rózsák helyes ültetése és gondozása

Az ősz nagyszerű alkalom, ha rózsát szeretne ültetni. Gyakran szabadgyökerű formában árulják őket, azaz földlabda nélkül. Ezek a növények kifejezetten hajlamosak a kiszáradásra a védtelen gyökereik miatt. Vásárlás után azonnal el kell őket ültetni. Itt megtudhatja, hogy milyen lépésekkel biztosíthatja, hogy a növények az új helyükön is jól fejlődjenek.

Tipp

Novembertől takarja be a növényt egy kis földdel, hogy megóvja a fagyoktól és a széltől.

Útmutató lépésről lépésre

Szabadgyökerű rózsák helyes ültetése

 1. compo image

  1

  A gyökerek és a hajtások megmetszése

  Vágja vissza a növényeket nagyjából 20 centiméteresre! Távolítsa el a sérült gyökereket, majd gyengéden vágja vissza a gyökerek végét, hogy növekedésre serkentse azokat. Ezt követően áztassa be a rózsát egy vödör vízben, nagyjából 12 órán keresztül az ültetés előtt! Ezzel lehetővé teszi, hogy a gyökerek megszívják magukat vízzel. Ennek érdekében a rózsákat legalább az oltás magasságáig kell a vízbe meríteni.

 2. compo image

  2

  A rózsa ültetése

  Ásson ki egy legalább 40 cm átmérőjű ültetőgödröt! Elég mélynek kell lennie ahhoz, hogy a gyökerek ne hajoljanak vissza, amikor a növényt behelyezi. Lazítsa fel az ültetőgödör földjét, így a gyökerek könnyebben a talajba hatolhatnak. Töltse fel a gödröt rózsafölddel! Helyezze a növényt az ültetőgödörbe úgy, hogy az oltás helye 5 centiméterrel kerüljön a talaj szintje fölé!

 3. compo image

  3

  A rózsa öntözése

  Nyomkodja le a földet és képezzen egy kis falat a növény köré! Ez lehetővé teszi, hogy a víz közvetlenül a gyökerekhez jusson. Ezt követően öntözze meg alaposan!

A legjobb rózsaápolási tippek

A rózsák minden kert díszeivé válhatnak, viszont gondoskodást igényelnek. A rózsák gondozásával kapcsolatos tippjeinket és trükkjeinket itt olvashatja.

további információ

megosztás