compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Növényápolás
  4. Balkonnövények és dézsás növények
  5. Fehér őszről álmodva - ültetési ötletek a teraszra

A TÖKÉLETES ŐSZI KONTÉNER NÉGY LÉPÉSBEN

Fehér őszről álmodva - ültetési ötletek a teraszra

Lassan rövidülnek a nappalok, hűvös a levegő, és a színes nyári virágok fokozatosan búcsút intenek egy újabb évre.... Most már biztos, hogy az ősz kopogtat az ajtón! Nem kell azonban megszabadulnunk a szép növényektől csak azért, mert a hidegebb évszakokba lépünk. Megmutatjuk, hogy néhány jól megválasztott növényből hogyan készíthet elegáns őszi összeállítást a teraszra vagy az előkertbe - mindezt az időtlenség fehér színében!

compo image

ŐSZI KEDVENCEINK

Elegáns őszi növények a teraszra vagy a kertbe

Hagyományos, varázslatos és kifinomult - az emberek sok mindenre asszociálnak a fehér színnel kapcsolatban. Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozza ki belőlük, ezt a divatos színt inspirációként is használhatja a konténer elrendezéséhez. Ősszel egy egyszerű, fehér őszi virágokkal teli konténer teljesen új megvilágításba helyezi a kültéri lakrészeket, stílusos kontrasztot kínál a színes őszi lombozathoz - mindegy, hogy a teraszon vagy az előkertben helyezzük el.

A konténer fehér növényeit sokféleképpen kombinálhatja egymással. Sok konténerbe ültethető kedvencünk van, de az őszi krizantémok egyszerűen kötelezők. Fehér szirmainak köszönhetően ez a népszerű virág augusztustól novemberig életre kelti a teraszát. A kevés gondozást igénylő hangacserjék, mint például a közönséges csarab és a hanga, népszerű választás az őszi összeállításhoz a teraszon vagy a kertben. Pollenben gazdag virágaiknak köszönhetően egészen késő őszig fantasztikus táplálékforrást jelentenek a méhek, dongók és pillangók számára. A mirtuszhanga a hangák tökéletes társa. Ez a kis örökzöld cserje fehér terméseivel mosolyt csal az arcodra az őszi napokon, még ha szemerkél is az eső - és egészen jövő tavaszig kitart! A szokatlan lombozatú, struktúrát adó növények, mint például az ezüst párnacserje vagy a kompakt díszfüvek változatosabbá teszik a konténer összeállítását, és biztosítják, hogy a kialakítás általánosságban tetszetős legyen. A dísztökök és a szukkulensek mindenféle formában és méretben léteznek, és szemet gyönyörködtető kiegészítők lehetnek.

Ezeknek a virágzó növényeknek a konténerbe ültetésére a legjobb időszak a nyár vége vagy az ősz, hogy a nyár utolsó virágait a legteljesebb mértékben kiélvezhessük - és új életet adjunk a most még üres konténernek!

ÚTMUTATÓ LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE

Őszi konténerek beültetése

compo image

1. LÉPÉS

Egy szilárd alap

Az őszi összeállítás elkészítéséhez válasszon olyan konténert, amelyben bőven van hely az Ön által kiválasztott növények számára, és gondoskodjon arról, hogy jó vízelvezető képességgel rendelkezzen, hogy elkerülje a víz pangását. Ehhez először töltse meg a konténert néhány darab agyaggal, agyaggranulátummal vagy kaviccsal - de ügyeljen arra, hogy a konténerben legyen néhány lyuk a víz elvezetéséhez, hogy a felesleges esővíz szabadon távozhasson. Az őszi virágok különösen jól fejlődnek a laza, porózus talajban, ezért töltse meg a konténert a kerti és konténeres növényeknek megfelelő földdel, például COMPO BIO Univerzális Virágföld” szerves tőzegmentes univerzális földdel. Magas humusztartalmának köszönhetően biztosítani fogja a konténer növényei számára a szükséges tápanyagokat, és biztosítja, hogy erősek legyenek és növekedjenek. Ha úgy érzi, hogy a konténer növényei szárazak, érdemes bőségesen megöntözni őket az átültetés előtt.

compo image

2. LÉPÉS

Itt az idő a lazításra

Mielőtt a növényeket a konténerbe helyezné, óvatosan lazítsa meg a gyökérlabda alsó részét a kezeivel. A gyökerek óvatos kibontása arra ösztönzi értékes növényeit, hogy új gyökereket eresszenek, és növekedni kezdjenek a friss talajban.

compo image

3. LÉPÉS

A tökéletes őszi kompozíció

Most már foghatja a kiválasztott növényeket, és elrendezheti őket a konténerben a kívánsága szerint. Azt javasoljuk, hogy a nagy növényeket középre, a kisebb, rövidebb növényeket pedig a konténer külső szélére helyezze, hogy minden növényt ugyanannyi napfény érjen el, és az elrendezés összességében tetszetős formát kapjon. Ügyeljen arra, hogy hagyjon elegendő helyet az egyes növények között. Ha mindet belehelyezte, nyomkodja le egy kicsit a földet körülöttük, hogy ne legyenek benne üregek. Végül segítse a növények gyökeresedését azzal, hogy bőségesen és egyenletesen megöntözi őket alulról, hogy a víz egyenesen a gyökereikez jusson.

compo image

4. LÉPÉS

Lazítson és igyon egyet (itassa meg a növényeit is).

Voilà - most már pihenhet és élvezheti a fehér színű látványt! Arra azonban ügyelnie kell, hogy a növényekre fordítson egy kis figyelmet, hogy így minél tovább élvezhesse a frissen beültetett őszi konténert. Ha nem volt eső, a konténerben lévő növényeinek jót tenne például a rendszeres öntözés – vizsgálja meg a talajt az ujjaival, hogy lássa, teljesen ki van-e száradva.

Annak érdekében, hogy átvészelhesse a telet egy olyan télálló évelő, mint például a közönséges csarab, állítsa a konténert a falhoz, vagy csomagolja be egy réteg nemszőtt anyaggal vagy jutával még az első fagyok előtt.

KONTÉNERES NÖVÉNYEK MINDENHOVÁ

Egyéb ültetési ötletek az őszi dekorációhoz

Az ősszel virágzó növények széles választéka miatt gyakorlatilag határtalanul kiélheti kreativitását, amikor a megfelelő konténeres növények kiválasztásáról van szó. A hamvaska, más néven ezüstlevél például remekül mutat balkon- vagy konténernövényként, filcszerű, ezüstös zöld leveleinek köszönhetően. Ez a növény fantasztikus struktúrát ad, és szívós levelei fehér japánmirtusszal párosítva feltűnő látványt nyújtanak.

De mi történik akkor, ha az egyetlen üres hely a teraszon az árnyékban van? Ez nem probléma az őszi kőtörőfű, egy talajtakaró évelő növény számára, amely csak októberben kezd virágozni. Ez egy egyszerű megoldás, és gyönyörű kiegészítője lesz egy északi fekvésű terasznak vagy előkertnek, még akkor is, ha az nem kap sok napfényt. Végül a gyújtoványfű fehér változata szintén ideális őszi konténernövény, köszönhetően hosszú virágzási időszakának, amely júniustól októberig tart.

megosztás