compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Ötlet
  4. A kertből az asztalra
  5. A paradicsomos és spenótos lepény receptje

Recept

Paradicsomos és spenótos lepény

A paradicsom és a spenót frissen szedve a kertben nagyszerű alapot ad egy ízletes, zöldséges lepényhez. Próbálja ki ezt a receptet, biztosan ízleni fog.

Paradicsomos és spenótos lepény

Hozzávalók

  • 225 g leveles tészta
  • 15 koktélparadicsom
  • 500 g friss spenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 újhagyma
  • 4 tojás
  • 100 ml tejszín
  • Só, bors, szerecsendió
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Pár szál bazsalikom

Tipp

A lepény úgy is finom, ha a zöldségek mellé használ egy kis sonkát is.

Paradicsomos és spenótos lepény

Elkészítés

Elkészítési idő: 55 perc

Kenje ki a lepényformát egy kis olívaolajjal, nyújtsa addig a leveles tésztát, míg egy kicsit nagyobb nem lesz a formánál, hogy a széleket is beborítsa. Mossa meg a spenótot, rázza le róla a vizet és távolítsa el a szárakat. Felezze meg a koktélparadicsomokat, majd aprítsa fel az újhagymát. Az olívaolajat hevítse fel egy serpenyőben, majd rövid ideig, hirtelen süsse át a metélőhagymát és a fokhagymát, adja hozzá a spenótot és süsse addig tovább, amíg az meg nem fonnyad. Egy kis ideig hagyja hűlni, majd terítse a tésztára a paradicsomokkal együtt. Verje fel a tojást a tejszínnel, és bőségesen fűszerezze sóval, borssal, szerecsendióval. A tojásos keveréket öntse a spenót és a paradicsom tetejére. Süsse 25 percig légkeveréses sütőben 160 °C-on. Ezután szedje le a száráról a bazsalikomleveleket, és szórja meg velük a lepényt.

megosztás