compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Ötlet
  4. A kertből az asztalra
  5. Krumplileves póréhagymával

Kiadós krumplileves póréhagymával

A forró krumplileves kétszer olyan jól esik egy hűvös, esős napon, vagy csak ha kellemetlen az idő! A mi verziónkba csak néhány hozzávaló kell, az étel pedig még finomabb, ha otthon termesztett zöldségekből készítjük

Krumplileves

Hozzávalók

Négy fő részére:

  • 1 kg lisztes burgonya
  • 1 póréhagyma
  • Kb. 300 ml tej
  • 1 csésze tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Egy kis őrölt szerecsendió
  • Szárított fűszerek (például kakukkfű vagy Herbes de Provence fűszerkeverék), Egy kevés petrezselyem
  • Só, bors
  • 1 bagett
compo image

Krumplileves

Elkészítés

Mossa meg és hámozza meg a burgonyát, majd mossa meg és karikázza fel a póréhagymát. Hámozza meg a fokhagymát, vágja apróra (vagy törje át).     

Forraljon sós vizet egy nagy edényben, tegye bele a burgonyát, és főzze puhára. Vegye le az edényt a tűzhelyről, amikor a burgonya megfőtt, és hagyjon egy kis főzővizet az edény alján. Törje a burgonyát kézzel kis darabokra az edénybe. Adja hozzá, vagy törje bele a fokhagymát, majd tegye vissza az edényt a tűzhelyre.

Folyamatos kevergetés mellett adja hozzá a tejet és a tejszínt, amikor kezd a leves sűrűsödni (és szükség szerint még több vizet), amíg el nem éri a kívánt sűrűséget és állagot. Ízlés szerint fűszerezze szerecsendióval, zöldfűszerekkel, sóval és borssal. Adja hozzá a metélőhagymát, főzze még néhány percet, és kész is! Tálalás előtt díszítse a levest petrezselyemmel.

Vágja a bagettet karikákra, és szervírozza a leveshez. Ha úgy jobban szereti, vágja a kenyeret kockákra, és pirítsa meg serpenyőben egy kis olajon, közepes lángon, hogy pirított zsemlekockát kapjon.

Jó étvágyat!

megosztás