compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Ötlet
  4. A kertből az asztalra
  5. Krumplileves póréhagymával

Kiadós krumplileves póréhagymával

A forró krumplileves kétszer olyan jól esik egy hűvös, esős napon, vagy csak ha kellemetlen az idő! A mi verziónkba csak néhány hozzávaló kell, az étel pedig még finomabb, ha otthon termesztett zöldségekből készítjük

Krumplileves

Hozzávalók

Négy fő részére:

  • 1 kg lisztes burgonya
  • 1 póréhagyma
  • Kb. 300 ml tej
  • 1 csésze tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Egy kis őrölt szerecsendió
  • Szárított fűszerek (például kakukkfű vagy Herbes de Provence fűszerkeverék), Egy kevés petrezselyem
  • Só, bors
  • 1 bagett
compo image

Krumplileves

Elkészítés

Mossa meg és hámozza meg a burgonyát, majd mossa meg és karikázza fel a póréhagymát. Hámozza meg a fokhagymát, vágja apróra (vagy törje át).     

Forraljon sós vizet egy nagy edényben, tegye bele a burgonyát, és főzze puhára. Vegye le az edényt a tűzhelyről, amikor a burgonya megfőtt, és hagyjon egy kis főzővizet az edény alján. Törje a burgonyát kézzel kis darabokra az edénybe. Adja hozzá, vagy törje bele a fokhagymát, majd tegye vissza az edényt a tűzhelyre.

Folyamatos kevergetés mellett adja hozzá a tejet és a tejszínt, amikor kezd a leves sűrűsödni (és szükség szerint még több vizet), amíg el nem éri a kívánt sűrűséget és állagot. Ízlés szerint fűszerezze szerecsendióval, zöldfűszerekkel, sóval és borssal. Adja hozzá a metélőhagymát, főzze még néhány percet, és kész is! Tálalás előtt díszítse a levest petrezselyemmel.

Vágja a bagettet karikákra, és szervírozza a leveshez. Ha úgy jobban szereti, vágja a kenyeret kockákra, és pirítsa meg serpenyőben egy kis olajon, közepes lángon, hogy pirított zsemlekockát kapjon.

Jó étvágyat!

megosztás

compo image

COMPO. Egyszerűen gyönyörű növények.

Együtt még több zöldet hozhatunk az életébe

Szolgáltatásaink