compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Ötlet
  4. A kertből az asztalra
  5. Vörös pesto napon szárított paradicsommal, kakukkfűvel, zsályával és petrezselyemmel

kakukkfűvel, zsályával és petrezselyemmel

Vörös pesto napon szárított paradicsommal

A vörös pestónk napon szárított paradicsommal, és sok fűszerrel nem csak aromadús finomság, ha tésztával kínáljuk; tökéletes köretként is adhatjuk grillezésnél, vagy pikniken.

Vörös pesto

Hozzávalók

  • 300 g napon szárított paradicsom
  • 100 ml olívaolaj
  • 50 g fenyőmag
  • 7 szál kakukkfű
  • 4 szál zsálya
  • 3 szál petrezselyem
  • Só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 korty friss citromlé

Vörös pesto

Elkészítés

Elkészítési idő: 20 perc

Aprítsa nagyobb darabokra a napon szárított paradicsomokat, mossa meg a fűszernövényeket, és csipkedje le a leveleiket a szárakról. Pirítsa meg a fenyőmagvakat egy tapadásmentes serpenyőben, amíg aranybarnák nem lesznek, majd hagyja őket kihűlni. Aprítsa fel a fokhagymát. Turmixolja finomra az összes hozzávalót egy konyhai robotgépben, vagy egy keverőtálban botmixerrel, amíg sima állagú nem lesz. Töltse üvegekbe, és tartsa hűvös, száraz helyen.

megosztás

compo image

COMPO. Egyszerűen gyönyörű növények.

Együtt még több zöldet hozhatunk az életébe

Szolgáltatásaink