compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Ötlet
  4. A kertből az asztalra
  5. Vörös pesto napon szárított paradicsommal, kakukkfűvel, zsályával és petrezselyemmel

kakukkfűvel, zsályával és petrezselyemmel

Vörös pesto napon szárított paradicsommal

A vörös pestónk napon szárított paradicsommal, és sok fűszerrel nem csak aromadús finomság, ha tésztával kínáljuk; tökéletes köretként is adhatjuk grillezésnél, vagy pikniken.

Vörös pesto

Hozzávalók

  • 300 g napon szárított paradicsom
  • 100 ml olívaolaj
  • 50 g fenyőmag
  • 7 szál kakukkfű
  • 4 szál zsálya
  • 3 szál petrezselyem
  • Só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 korty friss citromlé

Vörös pesto

Elkészítés

Elkészítési idő: 20 perc

Aprítsa nagyobb darabokra a napon szárított paradicsomokat, mossa meg a fűszernövényeket, és csipkedje le a leveleiket a szárakról. Pirítsa meg a fenyőmagvakat egy tapadásmentes serpenyőben, amíg aranybarnák nem lesznek, majd hagyja őket kihűlni. Aprítsa fel a fokhagymát. Turmixolja finomra az összes hozzávalót egy konyhai robotgépben, vagy egy keverőtálban botmixerrel, amíg sima állagú nem lesz. Töltse üvegekbe, és tartsa hűvös, száraz helyen.

megosztás