compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Növényápolás
  4. Alapok
  5. Öntözés
  6. Hogyan öntözzem növényeim, ha nyaralni vagyok?

Hogyan öntözzem növényeim, ha nyaralni vagyok?

A várva várt nyaralás hamarosan elérkezik végre. Már hetekkel előtte izgatottan várjuk – ez teszi annyira jelentőségteljessé a stresszes, dolgos mindennapoktól távol töltött napjainkat. De vannak dolgok, amiket el kell intézni, még mielőtt nyaralni indulunk. Ide tartozik növényeink öntözése is. Hogy érhetjük el, hogy virágaink, gyümölcstermőink, zöldségeink, pázsitunk és sövényünk megőrizze frissességét hetek múltán is, öntözés nélkül?

compo image

A következők általánosságban igazak: öntözzön meg mindent alaposan, mielőtt nyaralni indul. A növények általában gond nélkül átvészelnek egy rövid hétvégét. Több hétig tartó nyaralást tervez? Ha így lenne, a legegyszerűbb módszer az, ha megkéri valamelyik rokonát vagy szomszédját, hogy időről időre öntözze meg a szeretve óvott növényeit. Cserébe meglepheti egy kis ajándékkal a leszüretelt terményből, egy vacsorameghívás keretében. Ha nincs olyan bizalmasa, akire növényei gondozását bízná, a következő módszereket ajánljuk.

Ezek a módszerek segítenek megelőzni, hogy növényei szomjan haljanak

Öntözés

Általános

Öntözés

Dézsa

Öntözés

Zöldségágyás

Öntözés

Üvegház

Öntözés

Sövény

Öntözés

Pázsit

Ez az eljárás drasztikus, de hatékony: ha lehetőség van rá, hasznos visszametszeni a növényeket és lemetszeni a virágaikat, hogy ne fogyasszanak olyan sok vizet. Egyes növények kétszer is virágoznak a nyár során. Remélhetőleg a növény új virágokat hoz majd, mire hazatér.

Víz megtakarítása a megfelelő műtrágyával

A megfelelő műtrágya használatával valóban értékes vizet takaríthat meg. A lassan oldódó, gyapjúgolyókat tartalmazó műtrágyák képesek vizet tárolni. Tehát keverjen a golyókból a talajba, mielőtt nyaralni indul.

További információ

Általában azt tanácsoljuk, hogy nyaralás előtt próbálja ki az automatikus öntözőrendszereket. Jól működik a rendszer? Megfelelően oszlik el a vízmennyiség? Kerülje a túl vízbő beállításokat az átnedvesedés elkerülése érdekében.

Ellenőrizze, hogy a növényeken nincs-e betegség, vagy kártevő, kezelje a fertőzéseket, és különítse el a beteg növényt a többi növény védelme érdekében.

Ezek a tippek segítenek, hogy gondtalanul élvezhesse szabadidejét nyaralás közben. Reméljük, kipihenten tér vissza!

megosztás