compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Növényápolás
  4. Alapok
  5. Organikus kertészet
  6. Növényvédelem kártevők ellen természetes módon

Növényvédelem kártevők ellen természetes módon

Számos gyengéd, hatásos módszer közül választhatnak azok, akik az organikus utat járják, ha természetes módon szeretnék megvédeni növényeiket a kártevőktől. Ezek közül választottunk néhányat.

compo image

A fizikai gátak távol tartják a kártevőket

Egyszerű és hatékony: állítson fizikai gátakat, hogy megvédje növényeit a kártevőktől. Ez megállítja a kis imposztorokat, ha a növényeit szeretnék megrágcsálni. Szoros szemű háló segítségével és nem szőttes anyagokkal megnehezítheti zöldséglégy és a répalepke dolgát, ha hozzá szeretnének férni növényeihez. Különleges kerítések és a magas ágyások hatékony védelmet nyújtanak a csigák és egyéb csúszómászó kártevők ellen.

compo image

Használjon olyan növényeket, amelyeket a kártevők nem szeretnek

Nematodák távoltartása nyári virágokkal

A nematodák fonálférgek. Ezek a kártevők főleg az epret, répát, krumplit és a zellert támadják meg. Ültessen kasvirágot, büdöskét, menyecskeszemet, mivel ezek gyökérzete olyan illatot áraszt, ami vonzza a fonálférgeket. Amikor a gyökereket megrágcsálják, a növény olyan mérgező vegyületet termel, ami megöli a fonálférgeket. Tartsa a földet annyira gyommentesen, amennyire csak lehet, mivel a vadnövények köztes gazdaként szolgálnak a fonalférgek számára.

A csigák ki nem állhatják az erős illatú fűszernövényeket

Amit mi emberek imádunk, a csigák el sem viselik, például a kakukkfüvet és a rozmaringot. A meztelen csigák a tömjén illatát sem állják. Számukra a páfrány, a fű vagy a bolyhos levélzetű növények sem ehetők. Szóval, ha ezeket ülteti az ágyások szélére, jelentősen csökken a csigák inváziójának veszélye.

A levéltetvek nem kedvelik a csalánt

Tudta, hogy a csalánfőzet segít a levéltetvek ellen is? Egyszerűen csak adjon három teáskanál csalánlevelet egy liter forrásban lévő vízhez, majd hagyja állni a keveréket egy napig. Szűrje le, majd töltse a folyadékot egy szórófejes flakonba, majd a főzettel permetezze le a növényt. Napi rendszerességgel használja.

Tipp

Egy katica napi 150 levéltetvet is megöl! Tehát nyújtson olyan természetes élőhelyet ezeknek a fontos és hasznos rovaroknak, amilyet csak tud.

compo image

Ragasztócsíkos csapdák használata

Rovarirtómentes, ragasztócsíkos csapdák kifejezetten jó alternatívát nyújtanak a szálló rovarok elfogásához dísznövényeink, fáink, cserjéink vagy gabonanövényeink védelmére. A ragacsos csapdákat csak egyszerűen ki kell helyezni otthonában, teraszán, vagy egyszerűen tűzze egy bottal a virágcserépbe. Megállítják a levéltetveket, árnyékszúnyogokat, kabócákat és a rojtosszárnyúakat. A gyümölcsfákat gyakran támadja meg a gyümölcslégy vagy egyéb férgek. A speciális ragasztócsíkos csapdák és fára erősíthető rovarokat vonzó anyagok kombinációja hatékony védelmet nyújt ezek ellen.

megosztás