compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Ötlet
  4. A kertből az asztalra
  5. Bogyósgyümölcs-receptek: Tejturmixok, jégkrém, torták, lekvárok bogyós gyümölcsből

Bogyósgyümölcs-receptek: különféle ételek otthon termesztett bogyós gyümölcsökből

Számos finomságot varázsolhat otthon termesztett bogyós gyümölcsökből. Itt megosztjuk Önnel négy kedvenc bogyósgyümölcs-receptünket.

compo image

Ribiszkés sajttorta

Hozzávalók

  • 100 g vaj
  • 200 g zabkeksz
  • 5 levél fehér zselatin
  • 1 organikus narancs
  • 200 g krémsajt
  • 200 g túró
  • 100 g porcukor
  • 300 ml tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 250 g ribiszke
  • Ribiszkelevelek a díszítéshez

Elkészítés

Alacsony lángon olvassza meg a vajat. A zabkekszeket tegye egy hűtőtasakba, és sodrófával zúzza azokat apróra. Keverje a morzsákat a vajhoz, és a masszát terítse ki egy nyitható tortaforma aljára. Erősen nyomkodja le, és tegye a hűtőbe.

A zselatint áztassa hideg vízbe. A narancsot mossa meg forró vízben, szárítsa meg, és a héjának a felét reszelje le. Facsarja ki a levét. Keverje össze a krémsajtot, a túrót, a porcukrot és a narancshéjat. Verje kemény habbá a tejszínt, és óvatosan forgassa bele. Nyomkodja ki a zselatint és egy edényben melegítse együtt a narancslével, amíg fel nem oldódik. Keverjen bele 2–3 evőkanál túrókrémet, majd forgassa a zselatint a krémbe. Terítse el a tortaformában, és simítsa el. Legalább két órára tegye hűtőbe.

A ribiszkét mossa meg, szárítsa meg és szedegesse le a szemeket a csumákról. A bogyókat szórja meg a cukorral, keverje össze, és szórja a torta tetejére. Díszítse levelekkel.

compo image

Epres jégnyalókák

Nyolc, egyenként 150 ml-es jégnyalókához elég keverék

Hozzávalók

  • 400 g friss, érett földieper
  • 4 evőkanál cukor
  • Egy organikus lime leve
  • 250 g natúr joghurt
  • 1 tojásfehérje
  • 50 ml tejszín

Elkészítés

Mossa meg, tisztítsa, szárítsa és pürésítse az epreket, akár át is nyomhatja őket egy szitán. Főzze fel a cukrot két evőkanál vízzel, hagyja kihűlni, és keverje össze az eperpürével, a limelével és a joghurttal. Verje fel a tojásfehérjét és a tejszínt, amíg teljesen meg nem keményedik, és egyenletesen forgassa bele a masszába.

Egy lapos fémedényben fagyassza le a gyümölcskeveréket, és időről időre keverje meg (nagyjából minden fél órában). Helyezze a formákat a fagyasztóba. Ha a keverék már félig megfagyott, öntse azt a formákba, nyomja beléjük a jégkrémpálcákat, és fagyassza további 3–4 órán keresztül.

Felszolgálás előtt tartsa a formákat egy pillanatra forró víz alá.

Tipp

A jégnyalóka ugyanilyen jól működik málnával és vadszederrel is.

compo image

Vadszederdzsem

Négy darab 300 grammos üveghez

Hozzávalók

  • 1 kg vadszeder
  • 1 organikus narancs
  • 500 g befőzőcukor
  • 4 evőkanál crème de cassis (feketeribizli-likőr)

Elkészítés

A dzsem gyorsan elkészül: Öblítse le a bogyós gyümölcsöket. Tegye a gyümölcslevet és az organikus narancs reszelt héját egy edénybe, és keverje el a bogyós gyümölccsel és a befőzőcukorral. Kavargatva forralja fel a keveréket, és hagyja lassan forrni nagyjából négy percig. Ezt követően keverje bele a négy evőkanál crème de cassis-t, a dzsemet pedig öntse azonnal az előkészített üvegekbe. Zárja le az üvegeket, és hagyja a dzsemet kihűlni.

compo image

Epres tejturmix

Négy adaghoz

Hozzávalók

  • 350 g friss, érett földieper
  • 100 g natúr joghurt
  • 200 ml sovány tej
  • 200 ml író
  • Folyékony méz
  • Menta és földieper a díszítéshez

Elkészítés
Tisztítsa meg, mossa le és vágja fel az epreket, majd pürésítse őket a tejjel egy turmixgépben. Ha szeretné, szitán is átnyomhatja. Adja hozzá a maradék hozzávalót, és keverjen mindent össze még egyszer. Édesítse mézzel ízlés szerint. Öntse az epres tejturmixot poharakba, díszítse mentalevéllel és eperrel.

Bogyós gyümölcs különszám: minden, amit a szupergyümölcsökről tudni kell

Bogyós gyümölcs különszámunkban megtalál mindent, amit a bogyós gyümölcsökről tudnia kell, és arról, hogyan gondozhatja azokat a kertjében

további információ

megosztás