compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Növényápolás
  4. Szobanövények
  5. A legjobb tippek a tűleveleiket hullató fenyőkre

A legjobb tippek a tűleveleiket hullató fenyőkre

A fenyő gyakran gyorsan elkezdi hullatni tűleveleit a házba vagy a lakásba kerülve, elrontva ezzel a karácsony örömét. Hogy a fenyő mennyire hullajtja tűleveleit, az nagyban függ a fenyő fajtájától, az elhelyezéstől és a gondozástól. Itt megtudhatja, hogy mit tehet a fenyővel, hogy meggátolja tűlevelei elhullását.

Első tipp: válassza ki a megfelelő fenyőfajtát

Ha a tűlevelek már hullani kezdenek, akkor késő. Tehát fontos, hogy már az elejétől fogva észben tartson minden tippet. Amikor fenyőt választ, megelőző intézkedést tehet azzal, hogy megfelelő fajtát választ. A választott fajtától függően más-más ütemben hullajtják el a tűleveleket. A Nordmann fenyő kifejezetten jól bírja a hosszabb tartózkodást is a nappaliban.

Jó ötlet kisebb helyi kereskedőtől vásárolni, mivel az általuk árult fák többnyire frissek, és nem túl rég vágták azokat ki. A vágás idejét könnyen megbecsülheti, ha megvizsgálja a vágás felszínét. Minél sötétebb a vágás felszíne, annál régebben vágták ki a fát. Vagy, ha teljesen biztosra szeretne menni, a karácsonyfát később kézzel is kivághatja, vagy kiáshatja a helyi kereskedőnél, remélhetőleg előzetes foglalást követően. Így csodálatos fára tehet szert, pont időben, és azt csak akkor kell kivágni, amikor szükség van rá. 

compo image

Második tipp: kerülje a hirtelen hőmérsékletváltozást

Ha már kiválasztotta a csodálatos fenyőfát, és haza is vitte, tanácsos azonnal eltávolítani a hálót, hogy az ágak ki tudjanak egyenesedni. Mielőtt beviszi otthonába, tartsa a garázsban, a balkonon, szélvédett helyen, vagy egy hűvös előszobában egy napig. Ezzel megelőzi a hirtelen hőváltozást, és nem fogja túl gyorsan lehullatni a fa a tűleveleit.

Harmadik tipp: tartsa a karácsonyfát nedvesen

Mivel a fenyőknek sok víz kell, folyamatos nedvességre van szükségük. Hogy lehetővé tegye a fa jó vízfelvételét, jó ötlet levágni egy szeletet a törzsből, a fát pedig egy vödör vízbe állítani. Használjon egyszerűen csapvizet a nappalijában álló fenyőfához. Ellenőrizze a víz szintjét minden nap, és töltsön utána, hogy ne a száraz felszínen álljon. Az is egy lehetőség, hogy az ágakat permetezi vízzel a nedvességért, vagy a COMPO buxus zöldjével a csodálatos, egészséges, zöld színért.

A megfelelő hely kiválasztása is sokat segít. Ha lehetősége van rá, válasszon egy kandallótól vagy fűtőtesttől távoli helyet, ahol nem túl nagy a meleg vagy a szárazság. Így a karácsonyfa sokkal később kezdi majd el hullatni tűleveleit.

megosztás

compo image

COMPO. Egyszerűen gyönyörű növények.

Együtt még több zöldet hozhatunk az életébe

Szolgáltatásaink