compo image
  1. COMPO
  2. Útmutatók
  3. Növényápolás
  4. Alapok
  5. Trágyák és növényvédelem
  6. Természetes trágyázás birkagyapjútrágyával

Természetes trágyázás a COMPO birkagyapjútrágyáival

A birkák gyapját nem csak pulóverkészítéshez használják, nedvszívó képessége fantasztikus összetevővé teszi a trágyakészítésben is. A COMPO lassan oldódó szerves trágyái birkagyapjút tartalmaznak, és tökéletes megoldást kínálnak az organikus kertészkedéshez

A birkagyapjú titka

Fenntartható trágyázás gyapjúval

A birkákat gyakran használják arra, hogy a vidékről gondoskodjanak. Most már a kertben is hasznossá tehetik magukat – nem fűnyíróként, hanem a gyapjukkal. A birkákat minden tavasszal meg kell nyírni, hogy a vastag bundájuk ne legyen gubancos. Fajtától és életkortól függően egy birkáról átlagosan 3,5 kg gyapjú nyírható le.

Ez a környezetbarát, megújuló forrás számos tápanyagot tartalmaz a növények számára, amelyek elősegítik a növekedést, mint például a nitrogén, a kálium, a foszfát, már közvetlenül a birkáról is. A gyapjú nagyon jól tárolja a vizet is – a birkák máskülönben bőrig áznának, amikor esik az eső.

compo image

COMPO lassan oldódó szerves trágyák birkagyapjúval

Más ásványi anyagokkal vegyítve és golyóvá formálva azonnali és hosszú távú hatást is kifejt, egyben a vizet is tárolja és a talajminőséget is javítja, így a gyapjú
vezető szerepet játszik a COMPO szerves, lassan oldódó trágyáinak kínálatában. A víztároló hatás növeli a növény vízellátását, különösen a száraz időszakokban, a duzzadó hatás pedig lazítja a földet. A növény gyökereinek oxigénellátása ezzel javul, és elkerülhető az átnedvesedés. A gyapjú tápanyagai folyamatosan oldódnak és a növényhez jutnak, hosszú időszakon át. A gyapjút magát a földigiliszták humusszá alakítják. A trágyagolyókat tavasszal kell a földbe dolgozni, közvetlenül az ültetőgödörbe.

Az univerzális verzió mellett hat speciális birkagyapjútrágya kapható a rózsák, rododendronok, tűlevelűek, bogyós növények, paradicsomok számára, illetve magas ágyásokhoz. Továbbá, a COMPO trágyáihoz használt gyapjú teljes mennyisége Európából származik. Így elkerüljük a hosszú szállítást, támogatjuk a helyi gazdákat, hozzájárulunk a természeti és kulturális képhez.

További információ a COMPO birkagyapjúval készült, lassan oldódó szerves trágyákról

compo image

megosztás

compo image

COMPO. Egyszerűen gyönyörű növények.

Együtt még több zöldet hozhatunk az életébe

Szolgáltatásaink